Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Echinacea linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Echinacea képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: echinacea.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 78 db
A Bíbor kasvirág gyógynövény felhasználása

A Bíbor kasvirág gyógynövény felhasználása

A szervezet védekezőképességének növelésére az immunrendszer erősítésére fogyasztják. Iparilag nátha és grippé megelőzésére használt gyógyszerek alapanyagaként hasznosítják. Frissen préselt nedvéből 20-30 cseppet fogyasztva háromszor naponta, a szervezet védekező rendszerének növelésére fogyasztják. Főzetét 2 kávéskanál drogot 1 csésze vízhez, 2 percig főzve készítjük.

A bíborkasvirág, az Echinacea

A bíborkasvirág, az Echinacea

A Bíborkasvirág gyökér (Echinacea) a szövetekre és a vérre hat. Hatását a vérkeringésen, a nyirokrendszeren, és légzőszerveken keresztül fejti ki. A Bíborkasvirág, vagy Bíborkúpvirág virágját és/vagy gyökerét alkalmazzuk. A gyökér erőteljesebb hatással bír, a leírtak erre vonatkoznak.

A kasvirág talajszükségletei

A kasvirág talajszükségletei

Csepp formában már régóta ismertem, de élőben csak idén nyáron találkoztunk a nagynéném kertjében. Kiderült, hogy nemcsak hasznos, de nagyon szép is. A kas-vagy kúpvirág Észak-Amerikában őshonos, kedvelt gyógynövény. Az indiánok ősidők óta alkalmazták a gyökeréből készült borogatást mindenféle sebesülés kezelésére: pl. rovarcsípésre és kígyómarásra.

A kasvirágról a krémmánián

A kasvirágról a krémmánián

Használható vér mérgezettsége (vértoxicitás), vérmérgezés (kórokozó a vérben), üszkösödés, ekcéma, mérgező marások vagy csípések, száj, fog- és ínyfájdalmak, nemi betegségek, prosztatagyulladás, fertőzések, allergiák, sebek, tályogok, himlő, kanyaró, kötőszöveti és reumatikus ízületi gyulladás, immunrendszer gyengeség esetén. Gyakorlatilag majdnem minden fertőző betegség esetén, vagy gyulladás, baleset utáni törés és seb előfordulása esetén, valamint méreganyagokkal telített csípések, marások esetén alkalmazzák. Gombafertőzések gyógyítására is alkalmas.

A nátha homeopátiás kezelése

A nátha homeopátiás kezelése

A nátha banális megbetegedés, ám sok család számára pokollá teszi a téli szezont. Sok esetben, ha belépünk egy óvodába, a gyerekek orra között csak annyi különbség van, hogy kinek milyen színű és állagú váladék csordogál belőle. Egy régi francia közmondás szerint a nátha az orrban kezdődik, és a tüdőben fejeződik be, persze közben útba ejtheti a fület, a melléküregeket és az orrmandulát is.

A tuti immunerősítő

A tuti immunerősítő

Ha beköszönt a nyirkosabb, hˆvösebb id˜, szervezetünk önkéntelenül gyógynövényeket, gyógyteákat kíván. Az ˜szi-téli évszakváltáskor jó szolgálatot tehet immunrendszerünk er˜sítésére az Echinacea.

Amit érdemes tudnod a kasvirág jótékony hatásairól!

Amit érdemes tudnod a kasvirág jótékony hatásairól!

A kasvirág segít megelőzni, illetve legyőzni az influenzát. Azonban nem csak az influenza elleni vírusok ellen hatékony. A kasvirág rendszeres fogyasztásával gyors és hosszan tartó eredményt érhetünk el baktériumok, vírus, esetleg gomba esetén.

Aphoteke immunerősítő tea echinacea+gingko

Aphoteke immunerősítő tea echinacea+gingko

Apotheke ImmuCare Herbal Tea Echinaceaval, Ginkgoval és Homoktövissel, immunrendszer erősítő, természetes c-vitamin forrás. Az Apotheke Immucare Herbal Tea immunrendszer erősítésére szolgáló gyógytea-keverék.

Arkocaps Echinacea kapszula

Arkocaps Echinacea kapszula

Az indiánok régóta használták ezt a növényt sebek kezelésére. Mint nevéből is adódik, a növény virága mély bíbor színű, gyógyhatása miatt azonban a gyökerét használják. A növény gyökere poliszaccharidokat tartalmaz, amelyek immunrendszer erősítő.

Hirdetés
Az echinacea angustifolia

Az echinacea angustifolia

A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, pi­ros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek szá­zadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellen­szereként

Az echinacea gyógyhatása

Az echinacea gyógyhatása

Az echinacea angustifolia vagy magyar nevén a lángvörös/bíbor kasvirág a margarétához igen hasonlatos növény. Az Egyesült Államok északi részén található füves területeken őshonos. Már az ott élő indián törzsek is régóta használták e növényt a különböző sebek gyógyítására és a kígyómarás ellenszereként is.

Az echinacea gyógynövényről

Az echinacea gyógynövényről

Ismeri a gyógynövényeket és az emberi szervezetre gyakorolt hatásaikat? Gyógynövénytárunkban cikkek, növényleírások, receptek segítik hozzá, hogy szerteágazó ismereteket szerezzen a gyógynövények világáról.

Az echinacea hatásai

Az echinacea hatásai

Az echinacea, azaz a bíborkasvirág nagyon népszerű gyógynövény, különösen az influenza és a megfázás kezelésében. Mielőtt az európai felfedezők Amerikából áthozták volna a kontinensre, az őslakosok már régóta használták a hagyományos orvoslásban.

Az Echinacea purpurea gondozása, szaporítása

Az Echinacea purpurea gondozása, szaporítása

Magas termetű, mutatós rizómás évelő dísznövény, melynek nagyméretű virágai júliustól szeptemberig díszítik a virágágyakat, akár egynyári virágokkal társítva. Észak-Amerika déli részén, így többek között Texasban mind a mai napig vadon nő, Európában a mérsékelt égöv alatt a 18. század óta termesztik dísz- és gyógynövényként.

Az echinacea purpurea Magnus

Az echinacea purpurea Magnus

A lángvörös kasvirág (Echinacea purpurea) a csövesvirágúak (Asteroideae) kasvirág nemzetségébe tartozó kilenc faj egyike. Ismert még mint bíbor kasvirág, piros kasvirág vagy bíbor kúpvirág. Észak-Amerikában őshonos, ott az egyik legnépszerűbb gyógynövény, kiváltképp a Nagy síkság indiánjai használták; a hódítók tőlük vették át.

Az echninacea egy immunerősítő gyógynövény

Az echninacea egy immunerősítő gyógynövény

A két leggyakoribb vírusos megbetegedés a nátha és az influenza, amelyeket mindenki igyekszik megelőzni. A fertőzésveszélyt jelentő közösségeket, helyeket nem minden esetben tudjuk elkerülni, de nem is ez az elsődleges cél - sokkal fontosabb immunrendszerünk erősítése.

Az immunerősítő echinacea

Az immunerősítő echinacea

A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, pi­ros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek szá­zadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellen­szereként.

Tuti menü