Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Immunerősítés echinaceával képes leírás - Echinacea.tlap.hu
részletek »

Immunerősítés echinaceával - Echinacea.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: echinacea.tlap.hu » Immunerősítés echinaceával
Keresés
Találatok száma - 14 db
A tuti immunerősítő

A tuti immunerősítő

Ha beköszönt a nyirkosabb, hˆvösebb id˜, szervezetünk önkéntelenül gyógynövényeket, gyógyteákat kíván. Az ˜szi-téli évszakváltáskor jó szolgálatot tehet immunrendszerünk er˜sítésére az Echinacea.

Az echinacea hatásai

Az echinacea hatásai

Az echinacea, azaz a bíborkasvirág nagyon népszerű gyógynövény, különösen az influenza és a megfázás kezelésében. Mielőtt az európai felfedezők Amerikából áthozták volna a kontinensre, az őslakosok már régóta használták a hagyományos orvoslásban.

Az echninacea egy immunerősítő gyógynövény

Az echninacea egy immunerősítő gyógynövény

A két leggyakoribb vírusos megbetegedés a nátha és az influenza, amelyeket mindenki igyekszik megelőzni. A fertőzésveszélyt jelentő közösségeket, helyeket nem minden esetben tudjuk elkerülni, de nem is ez az elsődleges cél - sokkal fontosabb immunrendszerünk erősítése.

Az immunerősítő echinacea

Az immunerősítő echinacea

A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, pi­ros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek szá­zadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellen­szereként.

Az immunrendszer erősítése természetes módon

Az immunrendszer erősítése természetes módon

Van egy növény, amely bizonyítottan immunrendszer erősítő hatású. Amerikából került át Európába. Az Echinacea-t (bíbor kasvirág) az indián törzsek használták a különböző betegségek gyógyítására. A kasvirágnak 2 faja, az Echinacea angustifolia és az Echinacea purpurea különösen jó hatékonysággal használható fel a gyógyításban.

Bíbor kasvirág (Echinacea)

Bíbor kasvirág (Echinacea)

Egy vírusos vagy baktériumos fertőzés a sportolót (pl. atlétát) min. 1 vagy több hónapra akadályozza edzésében. Az Echinacea (bíbor kasvirág) kivonata hatásos fertőzés leküzdő szer és az emberi szervezet immunrendszerének aktíválója

Echinacea a nátha ellen

Echinacea a nátha ellen

Echinacea, a nátha elleni gyógynövény megint felforgatta a bizonyítékon alapuló orvoslás világát. Egy 14 vizsgálaton alapuló metaanalízis bizonyította, hogy az echinacea a nátha esélyét 58 százalékkal csökkentette. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a gyógynövény 1.4 nappal csökkenti a nátha átlagos időtartamát, a Connecticut-i Egyetem kutatói szerint.

Echinacea: az erős immunrendszerért

Echinacea: az erős immunrendszerért

Már az 50-es években kiderült, hogy a kasvirágok fertőzésellenes hatása nem közvetlenül a mikroorganizmusok szaporodásának gátlásán, hanem a nem specifikus immunvédekezés serkentésén keresztül valósul meg: egyfajta ?kanalas oltásként? stimulálják a torok és a belek immunrendszerét (mandulák, Peyer-plakkok), s ezen keresztül a fagocitarendszert is.

Hatékony immunerősítés ősszel - Bíbor kasvirág

Hatékony immunerősítés ősszel - Bíbor kasvirág

Az őszi idő beköszöntével egyre többen szenvednek különböző meghűléses betegségektől. Ismerjük meg a bíbor kasvirágot, amely kiváló immunerősítő tulajdonságai mellett a fertőzések elleni védelemben is hatékony lehet.

Hirdetés
Hogyan hat a bíbor kasvirág?

Hogyan hat a bíbor kasvirág?

A modern antibiotikumok használatával a szedése háttérbe szorult, pedig biztonságos és hatékony immunrendszererősítő szer. Segít megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést: a náthát és az influenzát. A legteljesebben akkor fejti ki hatását, ha már a betegség első tüneteinél alkalmazzák.

Immunerősítő ital

Immunerősítő ital

Találtam egy receptet, mely a téli időszakban előforduló betegségek ellen kiváló lehet. Ez egy immunerősítő recept, melyben gyógynövényeket, mint a bíbor kasvirág és fenyő tűlevél használunk fel, vagyis természetes összetevőkből, magunk állítjuk elő.

Immunrendszerünk legjobb barátja

Immunrendszerünk legjobb barátja

Pár évvel ezelőtt, amikor először láttam a Mi kell a nőnek? című filmet - amely ma már személyes kedvenceim közé tartozik - hallottam először az echinacea-ról, amikor is az Alan Alda által alakított cégvezető karaktere, titkárnőjéhez fordulva echinacea cseppeket kér a fontos megbeszélés előtt.

Kasvirág: szép és gyógyító

Kasvirág: szép és gyógyító

A gyógynövények közül a kasvirág a 'kedves' jelzőt azért kaphatta, mert barna és kúpos közepű fészkének virágszirmai szépen, sugárszerűen helyezkednek el, színük pedig élénk rózsaszínű, illetve halvány bíbor árnyalatú. A kasvirág alatt két gyógynövényt említünk: a bíbor kasvirágot (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirágot (Echinacea angustifolia).

Természetes immunerősítés

Természetes immunerősítés

Az őszi, hűvösebb idő közeledtével egyre jobban elkezdünk befelé figyelni, hiszen az ősz az átmenet a nyári kifelé élés, valamint a téli befelé fordulás időszaka között. Ilyenkor különösen fontos, hogy a szervezetünket felkészítsük a hidegebb, nyirkosabb, szelesebb időre, amikor könnyen leteríthet bennünket egy fertőzés.

Tuti menü