Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Echinacea termesztés képes leírás - Echinacea.tlap.hu
részletek »

Echinacea termesztés - Echinacea.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: echinacea.tlap.hu » Echinacea termesztés
Keresés
Találatok száma - 10 db
A kasvirág talajszükségletei

A kasvirág talajszükségletei

Csepp formában már régóta ismertem, de élőben csak idén nyáron találkoztunk a nagynéném kertjében. Kiderült, hogy nemcsak hasznos, de nagyon szép is. A kas-vagy kúpvirág Észak-Amerikában őshonos, kedvelt gyógynövény. Az indiánok ősidők óta alkalmazták a gyökeréből készült borogatást mindenféle sebesülés kezelésére: pl. rovarcsípésre és kígyómarásra.

Az Echinacea purpurea gondozása, szaporítása

Az Echinacea purpurea gondozása, szaporítása

Magas termetű, mutatós rizómás évelő dísznövény, melynek nagyméretű virágai júliustól szeptemberig díszítik a virágágyakat, akár egynyári virágokkal társítva. Észak-Amerika déli részén, így többek között Texasban mind a mai napig vadon nő, Európában a mérsékelt égöv alatt a 18. század óta termesztik dísz- és gyógynövényként.

Az echinacea purpurea Magnus

Az echinacea purpurea Magnus

A lángvörös kasvirág (Echinacea purpurea) a csövesvirágúak (Asteroideae) kasvirág nemzetségébe tartozó kilenc faj egyike. Ismert még mint bíbor kasvirág, piros kasvirág vagy bíbor kúpvirág. Észak-Amerikában őshonos, ott az egyik legnépszerűbb gyógynövény, kiváltképp a Nagy síkság indiánjai használták; a hódítók tőlük vették át.

Bíbor kasvirág és kékgyökér

Bíbor kasvirág és kékgyökér

Ennek a csodálatos meleg , napsugaras ősznek egyetlen apró hátránya, hogy egy csepp eső sem esett hetek óta. Ez igencsak próbára teszi növényeink tűrőképességét. Bár a nedves kerti talajt kedveli, az időnkénti , (jaj már megint locsolni kéne, na ezek a szerencsétlenek is kapjanak egy kis vizet) locsolás ellenére is szépek a bíbor kasvirágok és a kékgyökerek.

Fókuszban Bibor kasvirág

Fókuszban Bibor kasvirág

A kasvirág, legtöbb embernek a gyógynövényeket juttatja eszébe, mivel nagyon jó haszna van megfázás, influenza idején. Kertészkedőknek viszont egy nagyon szép, gondozást alig kivánó, évelő disznövény, ami hosszan virágzik. Birja a hideget, és nem dűl el, nem kell kitámasztani. Minden stilusú kertben jól néz ki.

Hogyan gondozzuk az echinaceát?

Hogyan gondozzuk az echinaceát?

A kasvirágok, főleg a bíborvörös változatok Észak-Amerika középnyugati vidékein honosak, ezért nevezik még prérinövénynek is őket. Az Echinacea hátra nyíló szirmainak köszönhetően nagyon hasonlít a százszorszépre.

Kasvirág palánta

Kasvirág palánta

Kertészetünk családi vállalkozás, specializálódott faiskola: mini növények, díszfaiskolai szaporítóanyagok (díszcserjék, fenyőfélék), évelő palánták (évelő virágok, díszfüvek) és néhány bambusz szaporítóanyagainak előállításával foglalkozunk.

Kasvirág: a napkalapos gyógyító virág

Kasvirág: a napkalapos gyógyító virág

A kasvirág (echinacea) igazi harcos virág. Nem érdekli, hogy esik, vihar van, vagy erősen süt a nap - virágkompozíciója annyira gyönyörű, hogy minden más virágot túlszárnyal a kertben. Nagy, elegáns és színes kalapjával magára vonzza a tekintetet, és mindezeken túl még immunrendszerünket is erősíti.

Szedés, termesztés és tárolás

Szedés, termesztés és tárolás

Annak érdekében, hogy hatásosak legyenek a növényi gyógyformák (gyógytermékek), a gyógynövényeknek tar­talmazniuk kell hatóanyagaik lehető legteljesebb (optimális) mennyiségét, illetve minőségét. A gyógynövények hatóereje több tényezőtől függ.

Hirdetés
Termesszék velem: kasvirág

Termesszék velem: kasvirág

Az amerikai származású kasvirág Magyarországon sokáig ismeretlen volt, de az utóbbi időben egyre több felé bukkant fel. A harmattól csillogó sötétzöld levelei és hosszú virágzása közkedvelté tette. Tenyérnyi virágaival méltó lakója bármely virágoskertnek.

Tuti menü