Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az echinacea hatásai képes leírás - Echinacea.tlap.hu
részletek »

Az echinacea hatásai - Echinacea.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: echinacea.tlap.hu » Az echinacea hatásai
Keresés
Találatok száma - 10 db
A bíborkasvirág, az Echinacea

A bíborkasvirág, az Echinacea

A Bíborkasvirág gyökér (Echinacea) a szövetekre és a vérre hat. Hatását a vérkeringésen, a nyirokrendszeren, és légzőszerveken keresztül fejti ki. A Bíborkasvirág, vagy Bíborkúpvirág virágját és/vagy gyökerét alkalmazzuk. A gyökér erőteljesebb hatással bír, a leírtak erre vonatkoznak.

Amit érdemes tudnod a kasvirág jótékony hatásairól!

Amit érdemes tudnod a kasvirág jótékony hatásairól!

A kasvirág segít megelőzni, illetve legyőzni az influenzát. Azonban nem csak az influenza elleni vírusok ellen hatékony. A kasvirág rendszeres fogyasztásával gyors és hosszan tartó eredményt érhetünk el baktériumok, vírus, esetleg gomba esetén.

Az echinacea angustifolia

Az echinacea angustifolia

A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, pi­ros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek szá­zadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellen­szereként

Bíborkasvirág - Echinacea purpurea

Bíborkasvirág - Echinacea purpurea

Az immunrendszer legfőbb védőbástyája. A bíborkasvirág (Echinacea purpurea) a fészkesvirágzatúak (Asterales) kasvirág nemzetségébe (Echinacea) tartozó kilenc faj egyike. Ismert még, mint lángvörös kasvirág, piros kasvirág vagy bíbor kúpvirág.

Bizonyították: a népszerű gyógynövény nem jó megfázásra

Bizonyították: a népszerű gyógynövény nem jó megfázásra

Bizonyították: a népszerű gyógynövény nem jó megfázásra: Egy 2010-es amerikai tanulmány cáfolja, hogy a bíbor kasvirág hatásos lenne influenza és megfázás ellen. A bíbor kasvirág - latinul Echinacea purpurea - az észak-amerikai indiánok egyik bevált természetes immunerősítője volt.

Ilyen betegségek esetén ajánlott Echninacea-t fogyasztani

Ilyen betegségek esetén ajánlott Echninacea-t fogyasztani

Gyakran bíbor kasvirág néven is említik az észak-amerikai közép-nyugati préri őshonos gyógynövényét. Itt eredetileg az indiánok alkalmazták és hamar népszerű lett a hódítók körében is. A vadon termett példányok 15cm magasra nőnek meg és margaréta szerű bíbor-lila virágait nem lehet mással összetéveszteni.

Kasvirág, az immunerősítő gyógynövényünk

Kasvirág, az immunerősítő gyógynövényünk

A hűvösebb idők beköszöntével különös figyelmet kell fordítani immunrendszerünk fokozott erősítésére. Erre az egyik legjobb és legnépszerűbb természetes gyógynövényünk a lilás szirmú echinacea, azonban hatása ennél sokkal szélesebb körre is kiterjed. Tudd meg, pontosan melyek ezek!

Mire jó a bíborkasvirág?

Mire jó a bíborkasvirág?

Napjaink rohanó életstílusának köszönhetően folyamatosan ki vagyunk téve a különféle stresszhatásoknak, melyek alkalmanként kimerítők lehetnek. Ezek a hatások nyomot hagynak immunrendszerünkön is, ekkor jóval fogékonyabbakká válunk a különféle fertőzésekre és betegségekre, pl. megfázásra, influenzára, stb.

Őszi-téli ''csodaszer'': Echinacea

Őszi-téli ''csodaszer'': Echinacea

Az őszi-téli évszakváltáskor sokat segíthet immunrendszerünk erősítésében az Echinacea. Ezt az egykoron vadon élő növényt még az Észak-Amerikában élő indiánok alkalmazták sebek gyógyítására. Hogyan hat? Erősíti a szervezetet. Érdemes évente többször, kúraszerűen fogyasztani, mivel olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek megerősítik az immunrendszert.

Hirdetés
Röviden a bíborkasvirágról

Röviden a bíborkasvirágról

A növény leírása: A kasvirágnak két gyógyászati célokra használt faja van: bíborlevelű kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik.

Tuti menü